LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 19 Janvāris 2017 13:30

Izskanējis VI amatiermākslas festivāls Maltā

Ikviens vēlas būt laimīgs. Bet, kā to panākt? Ir daži visīsākie ceļi uz laimi – dziedāšana, dejošana, muzicēšana, dzeja, humors, teātris… Tamdēļ 13. janvāra vakarā Maltā pašdarbības kolektīvi un izpildītāji nu jau sesto reizi satikās amatiermākslas festivālā “Dažādi estrādes žanri, skatuve un es”. Satikās Daugavpils, Bērzgales, Rēzeknes un Maltas pašdarbnieki, lai piepildītu skatuvi, zāli un skatītāju sirdis ar prieku.

Neapšaubāmi, īpašu vietu mūsu kultūras dzīvē ieņem estrādes mūzika. Tā neierobežotos daudzumos dzirdama pa radio, skatāma televīzijā, pārpludina koncertskatuves. Mūzika ir dvēseles dziesma, kas spēj uzburt tik daudz dažādu emociju. Tā spēj izstarot prieku, spēj aizdzīt nogurumu, vai tieši otrādi – paraut aiz emociju aukliņas un likt raudāt. Mūzika ir dažāda. Dažādi ir tās atskaņošanas veidi. Festivālā skatītājus priecēja un jauku gaisotni ienesa Maltas mūzikas skolas audzēkne – Indra Koroļonoka ar saksofona spēli /koncertmeistare Tatjana Nagle, pedagogs Vasīlijs Kozlovs/, Milla Ketija Seņkova ar klavierspēli /pedagogs Tatjana Nagle, Boriss Baikovs/ no Rēzeknes ar ģitārspēli un solo dziesmu.

Pastāv apgalvojums, ka mūzika ietekmē cilvēka prātu un sajūtas. Savukārt dziedāšana – saved kopā dažādus cilvēkus, rada laimes sajūtu, rada prieku. Par to pārliecināti dziedātāji – Maltas senioru ansamblis “Varaveiksna” /vadītāja Helēna Turlaja/, Rēzeknes NB centra ansamblis “Harmonija” /vadītāja Olga Gaile/ un Daugavpils lietuviešu biedrības dziesmu ansamblis “Rasa” /vadītāja Ļubova Prakapavičiene/. Jāpiebilst, ansambļa “Harmonija” skanējumu kuplināja Boriss ar ģitārspēli, Daugavpils ansambļa “Rasa” dalībnieki līdzi dziedāšanai muzicēja ar vijoli, diviem akordeoniem un kontrabasu. Skatuve, mūzika, deja…

Deja ir kā pēdas pieskāriens zemei. Tā ļauj paust to, ko cilvēks nespēj izteikt ar vārdiem. Mūsdienu skatuves deju pārstāvēja Bērzgales KN līnijdeju grupas “Džindžerī” jaunieši /vadītāja AnitaTurlaja/ un maltiete Simona Skudra. Un radošu mākslas veidu – dzeju pārstāvēja maltiete Elvīra Pinka ar pašsacerētām dzejas rindām. Elvīras dzeja publicēta “Tāvu zemes” kalendārā, “Olūtā” un citos literatūras izdevumos.

Izskanējis nu jau sestais amatiermākslas festivāls. Paldies pašdarbniekiem, kas neraugoties uz laika trūkumu, nogurumu, ikdienas rūpēm, dara mūsu dzīvi krāsaināku. Paldies skatītājiem, kas bija kopā ar mums. Paldies, ka mums ir kultūras nams un vēlēšanās kopā būt. Paldies visiem!

Maltas kultūras nama vadītāja Elīna Prusaka
FOTOGALERIJA (Foto: Valērijs Prusaks)