LT Stable - шаблон joomla Книги

Maltas sieviešu koris “Madariņa” jau 20 gadus skaisti zied kultūras druvā

Mēdz teikt, ka dziesma ir cilvēka mūža pavadone visos laikos, visos svētkos un godos, tā ir viešņa un saimniece reizē. Tā izaug no cilvēka mūža, no gadu un laiku ritumiem, no vēstures griežiem, kam sparu un virzību piešķir darbs. Taisnība, bez darba pat zivi no dīķa neizvilksi! Tas attiecas arī uz Maltas sieviešu kori “Madariņa ” kuram 19. oktobrī svinējām 20 gadu jubileju.

Koris piedalās Vispārējos Dziesmu un deju svētkos. Nav vienkārši skatē nodziedāt četrbalsīgi Rīgas komisijas priekšā! Arī pagastā nevienos svētkos neiztikt bez “Madariņas”. 18. novembris, ielīgošana Maltā, Ziemassvētki, – visi svētki vienmēr ir ar “Madariņām”. Paldies, mīļās Madariņas, ka jūs esat! Spītīgi turas rēzeknietes, lūznavietes un maltēnietes kā bitītes stropā, kopā ar mūsu Kristīni, “Madariņu” diriģenti Kristīni Zeltiņu. Maltas sieviešu koris “Madariņa” jau 20 gadus skaisti zied kultūras druvā un vilina visus, kuri vēlas būt kopā. Nomainījušās dziedātāju paaudzes, izaugušas meitas, pašas kļuvušas mammas, savukārt mammas – vecmāmiņas kļuvušas, bet Dziesmu svētkos sajustais un apjaustais paliks uz mūžu. Tā mēs darbojamies gadu no gada, ar atskaites punktu – Dziesmu svētki – jo dziesmu svētki liek mums savākties, sapurināties un dziedāt. 2013. gada Dziesmu svētku zaļais karogs (skaņu vijums vainagā) tika atritināts, lai atsauktu atmiņā “Madariņas” iedziedāto zīmi – tautas dziesmu “Bēdu manu…”. Šis karogs tiks nodots Maltas Vēstures muzejam.

Kopā ar “Madariņu” svētkus svinēja kolēģi, koncertmeistare Lolita Svilāne, vijolniece Viola Anna Bīriņa, solists Mārtiņš Kiščenko, bijušie dziedātāji, radi, draugi, Dekšāru pūtēju orķestris “Dekšāres”, Rēzeknes kapela “Dziga”, Maltas kapela “Malta”. Maltas pagasta pārvaldes vadītājs Vitālijs Skudra pateicās korim Rēzeknes novada un Maltas pagasta pārvaldes vārdā.

Svētkus noslēdzām pirmdien, jo “Madariņas” savu dāvanu – divus magnoliju krūmu stādus – iestādīja pie kultūras nama. Lai iesakņojas un zied magnolijas, reizē ar mūsu “Madariņām” līdz nākošajai jubilejai.

Elīna Prusaka

Foto: Ingūna Grumolde