LT Stable - шаблон joomla Книги

Bērnības svētkos sveica Maltas piecgadniekus

Bērni ir puķes pasaules dārzā, kas uzticēti mūsu mīlestībai un kopšanai. Laikam jau tāpēc ir saglabājusies senā tradīcija – svinēt Bērnības svētkus. 

Kā jau svētkos – mūzika, dziesmas, dzeja, dejas, krāsas, smaidi, ziedi un bučas. Maltas pagastā šogad uz svētkiem tika pieteikti 20 piecgadnieki. Nemainīga tradīcija Bērnības svētkos ir pašūpoties Bērnības svētku šūpolēs un paciemoties Bērnības zemē. Protams, visiem kopā, draudzīgi, plecu pleca dejojot un muzicējot ieskandināt šo skaisto dienu, vienu dienu no Bērnības zemes. Vēlot, lai bērnība – viens vienīgs taureņa lidojums – viegls, krāsains un neaizmirstams. Otra nemainīga tradīcija mūsu svētkos ir – bērni aicina māmiņu priekšā pie skatuves, lai samīļotu un dāvātu daudz, daudz bučas. Jo, uz visas pasaules ir tik daudz mammas. Bet, tomēr, vislabākā – katram sava – vienīgā. Māmiņām tiek dāvāta roze un skan viņām veltīta dziesma. Trešā nemainīga tradīcija, kad aicinām, lai tēti uzlūdz māmiņas, krusttēvi krustmātes, vectēvi vecmammas, brāļi māsas, utt.. un dejo visi, kas vēl labu mazajiem gaviļniekiem. Te nu jāsaka, viss atkarīgs no pašu aktivitātes vai kautrīguma.

Paciemojoties bērnības zemē un pašūpojoties bērnības svētku šūpolēs katrs gaviļnieks dāvanā saņēma mīļu lācēnu. Pasākuma noslēgumā visi draudzīgi nobaudīja garšīgu svētku torti. Kārtējo reizi saviem spēkiem veidojām svētku programmu, ar to arī lepojamies. Kolektīva vadītāju – Kristīnes Zeltiņas un Normunda Štekela muzikālie priekšnesumi, kā vienmēr, profesionāli skanīgi. Ingūnas Grumoldes noformējums gaumīgs un krāsains. Amatierteātra aktieri Valentīna Miklaševiča /Sivēna lomā/un Imants Tučs /Lupatiņa lomā/nopietni un pa jokam izspēlēja multfilmas “SISIDRA” varoņu lomas, kā arī spēlējoties ar burtiem burtiņiem, iepazīstināja ar svētku gaviļniekiem.

Ar šo atbildīgo uzdevumu godam tiekot galā. Un bērnu darbīgā komanda: Agate Barovska, Alise Barovska, Adriana Zaikovska, Agate Gžibovska, Evita Strode, Ramona Skudra, Armands Prusaks, Marks Tučs ar dzejas rindām un darbību iedzīvināja Bērnības zemi. Burtiņu deja skolotājas Rutas Mikas vadībā, burtu burtiņu mainīgā spēle, kas veidoja katra gaviļnieka vārdu, nebūtu iespējama bez bērnu draudzīgā kolektīva. Paldies milzīgs visiem. Ceru, ka rudenī pēc atvaļinājuma tikpat sekmīgi visi kopā turpināsim.

Maltas KN vadītāja Elīna Prusaka

Elīnas Grumoldes foto