LT Stable - шаблон joomla Книги

Ģimenes diena Maltas kultūras namā

Pavasaris atnāk ar krāsām, sauli un gaismu, tāpēc nav nejaušība, ka Ģimenes dienu svin pavasarī. Ģimenes vārdam ir īpaša skaņa. Šim vārdam piemīt spēks, kuru caurvij bezgalīga mīlestība.

 Ejot cauri bērnībai, katru bērna soli pavada māmiņas un tēta mīļais skats un vecvecāku rūpes un atbalsts. Tāpēc Ģimenes dienas pasākumā Maltas kultūras namā izskanēja bērnu koncerts. Koncertu atklāja sešgadīgā Madara Zeltiņa ar mammu Kristīni un tēti Eināru. Izskanēja sirsnīgs, muzikāls – dzejisks apsveikums. Horeogrāfiskais ansamblis “Kolorīts” (vad. Jolanta Roslova) un solistes Raina Arbidāne, Loreta Savicka, Veronika Zlotnikova, Patrīcija Roslova no Rēzeknes ar savu deju prieku ienesa prieku arī mums, maltiešiem. Ar pavasarīgu noskaņojumu, ar smaidiem un bučām – nāca mazie maltieši, PII iestādes “Dzīpariņš” bērni ar mūzikas skolotāju Edīti Kroiči un ar savu mīļumu aizkustināja klātesošos. Madara un Krišjānis Zeltiņi no Rēzeknes muzicējot ar stabulēm uzbūra īpašu, pavasarīgu noskaņu. Jo tūlīt, tūlīt mācību gada beigas, izlaidumu laiks un gaisā virmo kaut kas īpašs, aizejošs bet skaists. Vārdi vēl nepasacīti, savirknēti dzejas rindās izskanēja, sveicot mīļās māmiņas un vecmāmiņas, gādīgos tētus un vectētiņus, ko runāja Agate Barovska, Ramona Skudra, Laura Igaune un Marks Tučs. Bērnu deju grupa “Damona” (vad. Simona Skudra) mīļās māmiņas sveica ar mūsdienīgu deju “Valsis”.

Pasākumu vadīja un koncertstāstu izstāstīja galantais konferansjē Imants Tučs. Mīlēsim savus bērnus patiesi, bez nosacījumiem, jo tā mēs palīdzēsim viņiem justies droši, pieņemtiem un novērtētiem. Ģimenes dienas pasākums nebeidzās ar svētku koncertu, dziesmām, dejām, muzicēšanu un dzejas rindām. Skatītāju vērtējumam tika nodoti Maltas džiu – džitsu sporta kluba dalībnieku paraugdemonstrējumi, ko izpildīja Gabriella Smane, Jegors Nizins, Anastasija Ivanova – brūnā josta, Sofija Tereskina – melnā josta. Treneris Viktors Kostins izsmeļoši informēja klātesošos bērnus un vecākus par šo sporta veidu, par to, kā aug un veidojas jaunie sportisti, kā un kur notiek treniņi, un visus interesentus aicināja nebaidīties, bet izmēģināt pašiem. Un beidzot, sengaidītā bērnu burbuļu ballīte kopā ar Smurfeti un DJ Gunchs no Bauskas. Mazāki un lielāki maltieši vecāku un vecvecāku pavadībā triju stundu garumā izdejojās, jokojās, ķēra burbuļus un beigās saņēma balvas. Paldies visiem, kas bija svētkos, paldies visiem, kas šos svētkus ar savu līdzdalību padarīja par svētkiem daudzām, jo daudzām ģimenēm.

Elīna Prusaka, Maltas kultūras nama vadītāja

Foto: Inguna Grumolde