LT Stable - шаблон joomla Книги
Trešdiena, 13 Janvāris 2016 11:26

Liela laime un atbildība zīmēt cilvēku

Jaunais gads Maltas vēstures muzejā iesākās ar vietējā mākslinieka Broņislava Pavlovska izstādes atklāšanu. Pagājušais gads māksliniekam bija bagāts ar skaistiem notikumiem personīgajā dzīvē un daiļradē. Rudenī mākslinieks piedalījās izstādē “Rudens 2015” Rēzeknes Kultūrvēstures muzejā, bet gada nogalē svinēja 90 gadu jubileju.

Visvairāk cienījamais mākslinieks ir iemūžinājis Latgales ainavas. Pēc mākslinieka vārdiem, izveidot ainavu ir vienkāršāk nekā portretu. Pasākuma noslēgumā mēs bijām aculiecinieki tam, kā top Marinas Bogdanovas -Petrovičas portrets.Mākslinieks bija patiesi gandarīts par iespēju zīmēt modeli ar tik skaistiem sejas vaibstiem. ”Liela laime un atbildība zīmēt cilvēku”, teica mākslinieks.

Aizraujošs bija Broņislava stāstījums par mākslā izraudzīto ceļu, par mākslinieka sūtību. Viņš īsumā iepazīstināja ar mākslas attīstības vēsturi pasaulē. Interesanta, ar spilgtiem piemēriem un nedzirdētiem faktiem bagāta bija mākslinieka uzstāšanās. Visu janvāri Maltas vēstures muzejā ir skatāma Broņislava Pavlovska eļļas tehnikā radītu gleznu izstāde.

Emocionāli krāsaināku pasākumu bagātināja Silmalas sieviešu vokālais ansamblis “Noskaņa” Irinas Ščerbakovas vadībā. Paldies vadītājai un dalībniecēm Nellijai Kotebo, Marinai Bogdanovai –Petrovičai, Sarmītei Ostrovskai, Natālijai Maslobojevai, Sandrai Katkovskai.

 

Silvija Pīgožne, Maltas vēstures muzeja vadītāja