LT Stable - шаблон joomla Книги

Sveču diena Maltas bibliotēkā

Kad aiz loga ātri sabiezē tumsa un sniega karavānas vēl iestigušas tālajā ceļā uz zemi, tīkami laiku var kavēt radošās un vērtīgās nodarbēs. Viena no tām - sveču liešana, jo februāris pēc latviešu tautas ticējumiem tiek dēvēts arī par Sveču mēnesi.

Sveču dienas ietvaros Maltas pagasta bibliotēkā tika piedāvāta praktiskā nodarbība ar mērķi izmēģināt savas iemaņas sveču liešanā.

Ir cilvēki, kas labprāt nodarbojas ar sveču liešanu, lai pēc tam tās dāvinātu vai pievienotu savai kolekcijai. Pie mums Maltā tāda ir Alla Kurmeļova.

 Viņai šī ir patīkama nodarbošanās, kas aizsākās pirms nepilna gada. Sveces Allai ir patikušas jau ļoti sen. Viņa uzskata, ka tām ir īpaša aura. Viņa atzīst, ka sveču liešana nav sarežģīta, bet ir nepieciešamas nelielas zināšanas.

Iepazīstot dažādas sveču liešanas tehnikas, pamazām un ar pacietību top viņas darbi. Tā laika gaitā ir izveidojusies arī interesanta sveču kolekcija. Allas darināts sveces ir daudzveidīgas un krāšņas.

Cilvēkiem, kas vēlas darboties ar sveču liešanu, nav jābaidās, ka kaut kas varētu neizdoties. Alla ir pārliecināta -  ja vienreiz pamēģina izgatavot sveci, tad rodas vēlme to atkal atkārtot.

Radošajā sveču liešanas darbnīcā pasākuma dalībnieki izgatavoja dažādas svecītes, ko atmiņai paņēma līdzi, lai mājās tās priecētu sirdi. Kas zina, varbūt vēl kāds būs ieinteresēts arī uzsākt šo nodarbi, jo svecītes liesmiņa sirdī un telpā ienes mājīgumu un romantisku noskaņu.

Paldies Allai Kurmeļovai par meistarklases vadīšanu, dalībniekiem par piedalīšanos.

Allas Kurmeļovas  darināto sveču izstādi vēl līdz marta beigām var apskatīt Maltas pagasta bibliotēkā.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka