LT Stable - шаблон joomla Книги

Maltas bibliotēkā ciemojas pasaku rūķīši

Gada nogalē, kad tuvojas Ziemassvētku laiks, gan lieliem, gan maziem gribas noticēt pasakainiem brīnumiem. Arī Maltas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa uz kādu brīdi bija kļuvusi par nelielu pasaku karaļvalsti, kuru piepildīja rūķīši sarkanās micītēs.

Visi būsim dzirdējuši, ka jaukajā pasaku zemē dzīvo mazie, čaklie darboņi – rūķi. Lai labāk iepazītu šos pasaku tēlus, rīkojām tematisku pasākumu “ Rūķu zemē ziema klāt!”

Visi kopā pētījām dažādas grāmatas un noskaidrojām, cik lieli ir rūķi, kā izskatās, kādi ir to veidi  un paradumi. Izrādās, ka tie ir tikai olekti gari, viņiem raksturīgas sarkanas vai pelēkas micītes, dzīvo gan cilvēku mājās, gan mežos un citās vietās.

Bērni labprāt iejutās rūķīšu lomā un mēģināja noskaidrot un izdarīt daudz interesantu lietu.

Pēc attēliem viņi atpaziņa zvēru pēdas sniegā, pirmo reizi klausījās pasaku rūķu valodā. Pievērsāmies arī aktīvām nodarbēm. Pikojāmies gluži kā pasakā par rūķīšiem un Mežaveci, kad ņirb pa gaisu rokas un kājas. Bet pikas bija ar pārsteigumu, katrā bija ierakstīta mīkla. Attinot savu piku rūķim vajadzēja uzdot mīklu un to atminēt. Tas bija jauks pārsteigums. Pasākuma gaitā izlocījām kājas dejojot konfekšu rūķu deju, kas izraisīja lielu jautrību.

Noslēgumā, kā jau čakliem rūķiem pieklājas, darbojāmies Ziemassvētku radošajā darbnīcā. Visi draudzīgi strādājām un izgatavojām katrs savu dāvanu maisiņu. Krāsojām eglīšu rotājumus, pēc tam rotājām rūķīšu eglīti.

Pasākums bija aktivitātēm bagāts un atraktīvs, ko varēja noprast pēc dalībnieku laimīgajām sejām. Protams, neiztika bez Ziemassvētku garduma- piparkūkām.

Pateicamies pasākuma dalībniekiem, Maltas vidusskolas 4.a un 4.c klašu skolēniem, audzinātājām Rasmai Afanasjevai, Valijai Rudzišai, 2.a klases skolēniem un audzinātājai Vitai Martinovai.

Visiem bibliotēkas lasītājiem, skolotājiem un bērnu vecākiem novēlam veiksmīgu gada nogali, priecīgus Ziemassvētkus, laimīgu Jauno 2019.gadu! Paldies par sadarbību un atsaucību.

Maltas pagasta bibliotekāres Antonina Krūza un Elvīra Pinka

Elvīras Pinkas foto