LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 25 Janvāris 2018 11:40

Ciemos pie pasaku velniņiem

Šogad janvārī, latviešu prozaiķim un dramaturgam Rūdolfam Blaumanim, apritētu 155.gadi. Viņš ir sarakstījis stāstus, noveles, lugas, dzeju un pasakas.

Viena no skaistākajām un populārākajām ir literārā pasaka “ Velniņi”. Tas ir aizraujošs stāsts par diviem maziem velniņiem, kas izbēg no elles un nokļūst uz zemes.

Izmantojot savas burvju spējas, velniņi cenšas izjokot godīgo zemnieku, bet māju apciemo laupītāji un notiek arī citi piedzīvojumi.

To, kā viņiem izdevās  veikt darbus un nedarbus noskaidrojām bibliotēkas literārajā pēcpusdienā “ Ciemos pie pasaku velniņiem”. Tas notika kopā ar Maltas vidusskolas 3.c klasi un skolotāju Valiju Rudzišu.

Lasījām, stāstījām un klausījāmies pasaku, iejutāmies velniņa lomā.

Visi kopā noskaidrojām, ka velniņi ir mazi, ziņkāri delveri- gluži kā palaidņi puišeļi. No elles izlavīties viņiem liek stipra vēlēšanās paraudzīties pasaulē. Dzīvot tās spožajā gaismā viņiem iepatīkas, un, strādājot nedarbus, nekad nav garlaicīgi.

Pasaka ir gudra un aizraujoša, saprotama gan bērniem, gan pieaugušajiem. Daudzi šo pasaku labi zina, kopā ar tās varoņiem ir izauguši un smēlušies tautas gudrību.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka