LT Stable - шаблон joomla Книги
Trešdiena, 10 Janvāris 2018 08:32

Bibliotēkā tiekas lasīšanas veicināšanas žūrijas eksperti

Gada nogalē Maltas bibliotēkas telpās apmeklētājus sagaidīja izrotātas eglītes un    mirgojošās gaismiņas. Pie griestiem šūpojās sniegpārsliņas, plauktos rindojās literatūras izstādes par ziemu un Ziemassvētkiem.

Gads Bērnu/jauniešu/vecāku lasīšanas veicināšanas programmā  žūrijas ekspertiem ir paskrējis ātri. Gada nogalē, pēc Ziemassvētkiem, tās dalībnieki pulcējās uz kārtējo noslēguma pasākumu bibliotēkā.  Dalījās iespaidos, kā ir veicies ar lasīšanu, kuras grāmatas patika vislabāk, kā arī izvēlējās jaunas grāmatas.

Šajā sezonā aktīvo lasītāju pulciņš bija kupls. Piedalījās 31 eksperts. Visvairāk dalībnieku bija 3.-4.klašu grupā.

Ir liels prieks par ikvienu, kas iesaistījās grāmatu lasīšanā un vērtēšanā jau vairākus gadus pēc kārtas. Tie ir Viktorija Grigorjeva, Marta Koroļonoka, Egija Terēze Babre, Māra Kancāne, Adriana Jahnoveca, Diāna Igolniece, Kristīne Gruznova, Anna Itkače, Marks Tučs, Aleksandra Šibanova, Everita Štekele, Intars Štekels, Amanda Afanasjeva, Lilija Orlova, Laine Elizabete Stepiņa, Dagne Tuče, Marika Smirnova, Sandra Dembovska, Līga Runčis, Diāna Sala.

Šogad čaklajiem lasītājiem jaunāko lasītāju grupiņā piebiedrojās: Sofija Fjodorova, Paula Tjarve, 3.-4.klašu grupā Renārs Strods, 5.-7.klašu grupā Agate Gžibovska,  jauniešu grupā: Ieva Paškeviča.

Paldies par piedalīšanos vecāku žūrijas pārstāvjiem:  Imantam Tučam, Vitai Kāpostiņai-Tučei, Andrai Ignatjevai, Ausmai Strodei, Rasmai Afanasjevai, Anitai Stepiņai.

''Bērnu/jauniešu/vecāku žūrijas'' eksperti pasākumā saņēma Pateicības rakstus un nelielas piemiņas balvas par piedalīšanos programmā,  grāmatu vērtēšanu savās vecuma grupās.

Iepriecināja Annas Itkačes un Aleksandras Šibanovas klavierspēle, kas bija kā muzikālais sveiciens pasākuma dalībniekiem.

Jautrā un sirsnīgā gaisotnē cienājāmies ar svētku kūku, saldumiem un augļiem.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja piedalīties radošajā darbnīcā. Sākoties suņa gadam, izgatavojām dažādu sunīšu figūras, spēlējām galda spēles, iepazinām jaunākās grāmatas.

Paldies sakām visiem dalībniekiem - čaklajiem lasītājiem, šī nozīmīgā darba atbalstītājiem-vecākiem, skolotājiem, pagasta pārvaldei.

Lai arī turpmāk mums izdodas nepazaudēt gaišo taciņu, kas ved uz brīnumaino un aizraujošo grāmatu pasauli!

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

 

Autores foto