LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 21 Decembris 2017 11:22

Bibliotēkā ciemojās 1.klase

Gada nogalē, kad arī skolās mācību pusgads ir gandrīz noslēdzies, Maltas pagasta bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā ciemojās 1.b klases skolēni ar skolotāju Valentīnu Ružāni.

Lielākā daļa no bērniem bibliotēkā bija pirmo reizi. Daži bija ciemojušies iepriekš ar vecākiem. Bērni ir jau iemācījušies lasīt, tāpēc jāķeras pie grāmatu lasīšanas.

Sākumā 1.klases skolēnus iepazīstinājām ar bibliotēkas telpām,  plašo grāmatu klāstu.

Noskaidrojām, kur atrodas enciklopēdijas, vārdnīcas, uzziņu literatūra, žurnāli un galda spēles. Centāmies atbildēt uz jautājumu, kas ir bibliotēka un kādam nolūkam tā kalpo.

Noskaidrojām, ka iztulkojot svešvārdu-bibliotēka, tā ir grāmatu krātuve.

Visi kopā uzzinājām, ka jāprot ne tikai lasīt, bet jāzina un jāievēro bibliotēkas lietošanas noteikumi. Topošie lasītāji piekrita, ka pret grāmatām izturēsies saudzīgi, lai tās ilgāk kalpotu un būtu pieejamas daudziem lasīt gribošiem bērniem.

Tālāk devāmies pie grāmatu plaukta, kur bērnus gaidīja atbilstoša satura un vecuma literatūra. Mācījāmies izvēlēties sev tīkamāko grāmatiņu no stāstiem, dzejoļiem un pasakām.

Kopā lasījām un minējām bērniem labi zināmo pasaku fragmentus, minējām mīklas un risinājām pasaku viktorīnu.

Jaunie lasītāji bibliotēkā jutās omulīgi un brīvi. Lielākā daļa jau pirmajā reizē izvēlējās grāmatu lasīšanai mājās. Mēs bijām priecīgi par šo jauno lasītāju apciemojumu. 

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

Antoninas Krūzas foto