LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 13 Jūnijs 2017 10:34

Sveika, mīļā vasariņa!

Sākoties skolēnu vasaras brīvlaikam Maltas pagasta bibliotēkā notika aktīvā pēcpusdiena bērniem „Sveika, mīļā vasariņa!” Tajā piedalījās Maltas vidusskolas 1.-2.klašu un 3.- 4.klašu skolēni savu audzinātāju pavadībā. Šis pasākums sasaucās reizē ar skolas vasaras nometnes aktivitātēm un plānoto pasākumu, veltītu starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, kas tika atzīmēta 1.jūnijā.

Mazākie bērni mācījās dalīties un strādāt komandās, lai veiktu dažādus uzdevumus, spēlētu spēles, minētu mīklas, pasaku varoņus un pasaku motīvus. Bija nedaudz jāpadomā, jāatceras iepriekš zināmais un lasītais. Jautrību izraisīja „Mēmā šova” izspēlēšana.

Lielākie bērni dalījās komandās, lai veiktu uzdevumus, saistītus ar grāmatu pazīšanu. Centāmies sameklēt lielākās un smagākās grāmatas, tās nosvērām. Meklējām grāmatas par dzīvniekiem, pasaku grāmatas. Visi kopā lasījām un klausījāmies pasaku latviešu un krievu valodā. Spēlējām spēli, kur katrs dalībnieks mēģināja atcerēties un uzrakstīt, kādus zina dzīvniekus, putnus, puķes, kokus un dārzeņus.

Noslēgumā gājām rotaļā „Kas dārzā ?” Lielākajai daļai bērnu rotaļa bija zināma, bet citi to iepazina pirmo reizi.

Bibliotēku apmeklēja prāvs bērnu pulciņš. Atmosfēra bija dzīvespriecīga, tā saliedēja bērnus, ļāva tiem labāk iepazīties un sadraudzēties, vēlreiz iejusties grāmatu pasaulē.

Maltas pagasta bibliotēkāre Elvīra Pinka

Elvīras Pinkas un Antoninas Krūzas foto