LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 07 Novembris 2023 11:55

Ansamblis “Kalinuška” nosvin 25. jubileju

4. novembra pēcpusdienā Maltas kultūras namā tika nosvinēta krievu dziesmu ansambļa “Kalinuška” 25. jubileja, kurā tā dalībnieces – krāšņas, pamanāmas un katra vērtīga, viena pie otras, plecu pie pleca dziesmu izpildītājas – izskatījās kā skaists ogu čemurs savā kuplajā draugu pulkā.

Šo gadu laikā piedzīvoti daudzi dažādi pasākumi, festivāli, koncerti, tikšanās. Mainījušies kolektīva vadītāji un dalībnieki, bet tieši pirms 25 gadiem tas tika izveidots, pateicoties Inesai Zakačurai un Valentīnai Kostjukovai. Jāatzīmē, ka tas bija pirmais vokālais ansamblis Maltas kultūras namā, kas uzsāka šīs draudzīgās dziesmotās ģimenes izveidi. Pašlaik kolektīvā dzied astoņas dalībnieces: Nadežda Lukiša (dzied jau no pašiem pirmsākumiem), Aleksandra Čekriževa, Oksana Artjomenko, Jekaterina Čekriževa, Jekaterina Molčanova, Olga Lavska, Ilona Rogozova un ansambļa vadītāja Olga Gaile.

Koncerts tika aizvadīts “Draugu lokā”, tāpēc jubilāres sveikt bija ieradušies vairāki kolektīvi: Jēkabpils krievu biedrība “Rodnik” (vadītāja Diāna Radionova), Silmalas deju kolektīvs “I-Deja” (vadītāja Iveta Alika), Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama ansamblis "Harmonija” (vadītāja Olga Gaile), Maltas Kultūras nama kapela “Malta” un senioru vokālais ansamblis “Liepas”. Kolektīvi jubilārēm dāvāja atraktīvus un humora piepildītus priekšnesumus.

Ansambļa "Kaļinuška" moto – "Ne dienas bez dziesmas!". Tāpēc jubilāres visus priecēja ar dziesmām, kas šo gadu laikā kļuvušas par kolektīva klasiku. Jāpiebilst, ka dziesma ansambli “Kalinuška” vieno ne tikai mēģinājumos un koncertos, bet arī dalībā Vispārējos Latviešu Dziesmu un Deju svētkos, šogad nu jau trešo reizi! Tāpēc ansamblis klausītājus priecēja arī ar šī gada repertuāra dziesmām “Ai, mana ieviņa” un ,,Es atnācu uguntiņu”  Olgas Gailes apdarē.

Jubilāres sveikt bija ieradusies arī Rēzeknes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja Daiga Miščenko. Ansambļa dalībnieces dāvanā saņēma pateicības rakstus, piemiņas krūzītes un ziedus.

Pasākuma laikā tika godināti kolektīva bijušie vadītāji: Inese Zakačura, Irēna Ivanova, Normunds Štekels, Laura Sprudzāne, vadītājas palīdze Svetlana Kozlova, kolektīva koncertmeistars Valērijs Jefremovs un tā bijušie dalībnieki. Sirsnīga pateicība tika veltīta kolektīva lielākajam atbalsta plecam šo daudzu garumā – Maltas pagasta kultūras pasākumu organizatorei Elīnai Prusakai, kura ar kolektīvu ir bijusi kopā gan priekos, gan bēdās, kā arī pasākuma laikā izveda visus cauri atmiņu kaleidoskopam, ļaujot atcerēties kopā piedzīvoto, koncertējot gan izbraukumos, gan Maltā.

Pasākuma noslēgumā “Kalinuška” vienojās ar ansambli ,,Harmonija” kopīgā dziesmā ,,Малта реченька”, kas nu jau kļuvusi par tradīciju.

Kolektīvs ir apņēmības pilns turpināt augt un attīstīties, lai jau nākamajos pasākumos dalītos ar mums visvērtīgākajā – dziesmās, mīlestībā un sirds siltumā.

Mārīte Šadurska,
kultūras pasākumu organizatore