LT Stable - шаблон joomla Книги
Pirmdiena, 16 Oktobris 2023 08:39

Aizvadīta Maltas pagasta “Pensionāru gada balle 2023”

14. oktobra pēcpusdienā sirsnīgā un atraktīvā gaisotnē Maltas pagasta pensionāri pulcējās uz ikgadējo “Pensionāru gada balli”. Šogad visi  sanāca kopā “Ar tasīti pie tasītes”.

Pasākums sastāvēja no divām daļām. Pirmajā pensionāri baudīja koncertu, ko sniedza Maltas kultūras nama amatierkolektīvi: senioru vokālais ansamblis ”Liepas”, līnijdeju grupa “Pieneņpūka” un kapela “Malta”, kā arī Maltas Mūzikas skolas absolventes Agate Gžibovska un Ksenija Šmaukstele. Pasākuma programmu kuplināt bija ieradušies arī ciemiņi no Dagdas – folkloras kopa  “Olūteni” un senioru deju kolektīvs “Ezeriņi”.

Koncerta laikā tika sumināti arī jubilāri, kas bija pieteikuši savu dalību pasākumā un šogad svin: 70. dzīves gadskārtu (Ļubova Bogdanova, Tatjana Jegorova, Vija Livdāne, Ilga Rogozina, Vija Barovska), 75. (Jāzeps Urtāns, Valentīna Romule), 80. (Regīna Pinka, Aleksandrs Maksimovs) un 85. jubileju (Veronika Ondzule). Gaviļnieki dāvanā saņēma Suminājuma rakstus un ziedus.

Pasākuma otrā daļa bija veltīta dažādām aktivitātēm un dejām Normunda un Valda spēlētās mūzikas ritmos. Dalībniekiem bija ,,jāgatavojas’’ ciemiņu uzņemšanai “Ar tasīti pie tasītes”: jākopj māja, jāprezentē dažādu valstu tējas dzeršanas rituāla pārstāvji, ”jālido” ciemos, jāpaskaidro dāvanas, jāpiedalās loterijā  u.c. aktivitātēs.

Jāpiebilst, ka visa pasākuma laikā bija iespēja ielūkoties prezentācijā “Atmiņu kaleidoskops” un atcerēties mirkļus no aizvadītajiem pensionāru vakariem, kā  arī apskatīt aktīvo sieviešu klubiņa “Maska” dalībnieču Regīnas Prančas ceļojumu krūzīšu un Valentīnas Romules tasīšu kolekciju izstādi. Savukārt atmiņai no šī pasākuma katrs varēja sevi iemūžināt tematiskā fotostūrītī  “Ar tasīti pie loga”.

Mārīte Šadurska
kultūras pasākumu organizatore