LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 18 Maijs 2023 12:12

Maltas Kultūras namā izskanēja Mātes dienai un Ģimenes dienai veltīts koncerts

Ak, pavasar’, ak, pavasar’, tu visiem prātu jauc: mazie kā dunduri pa pļavu dej, lielās meitenes pieneņu vainagus pin. Kurš  gan meitēns negrib pušķoties, bet, ak, kas tev ļaus? Puisēni un puiši kad nāk, laiks danci sākt.

Ar šādām pavasarīgām, priecīgām un sirsnīgām emocijām un daudziem Maltas deju kolektīviem Maltas Kultūras namā izskanēja Mātes dienai un Ģimenes dienai veltīts koncerts. 

Šoreiz uzstājās  bērnu un jauniešu kolektīvi un individuālie izpildītāji. Maltas vidusskolas 1.–2. un 3.–4. klašu dejotāji (vad. Ruta Mika);  7. klašu meiteņu kolektīvs un 8.–11. klašu dejotāji (vad.  Skaidrīte Babre); BJC meiteņu kolektīvs (vad. Iveta Alika) un vismazākie svētku dalībnieki – PII “Dzīpariņš” grupas “Kāpēcīši” dejotāji (vad. Iveta Alika); KN jauniešu deju grupa “Damona” (vad. Simona Skudra). Kopā sanāca kārtīgs Maltas bērnu “Sadancis” Mātes dienā. Neizpalika arī dziesmas. Kultūras nama bērnu vokālais ansamblis (vad. Ēriks Čudars), Everita Štekele, Tatjana Sevastjanova, Čudaru ģimenes ansambļa dziesmas mijās ar dančiem vairāk nekā stundas garumā. Daudz tika izrunāts, izdejots, izdziedāts.

Secinājums viens – mums ir brīnišķīgi bērni, ģimenes, vecāki, pedagogi. Sirsnīgs paldies visiem! Un tāda kopā būšana Mātes dienā var kļūt par skaistu tradīciju Maltā. Šogad mūs pat saulīte samīļoja. Bērni varēja 1,5 stundas ballēties “Burbuļballītē”, veidot svilpavniekus keramiķa Aleksandra Visocka uzraudzībā un slavinot kulināro mantojumu “Piec babenis recepta” ar Ritu Siņavsku uz ugunskura un iesma varēja cept ierauga mīklu, līdz sanāca balta maizīte.

Lai stipras mūsu ģimenes un laimīgi bērni!

Maltas pagasta kultūras darba organizatore E. Prusaka