LT Stable - шаблон joomla Книги
Piektdiena, 16 Septembris 2022 10:32

Dzejas dienas Maltas pagasta bibliotēkā

Klāt ir rudens pirmais mēnesis. Pilns ar atmiņām par aizvadīto vasaru, pārdomām par piedzīvoto, izjusto un redzēto.

Septembris parasti nāk ar tradicionālajām Dzejas dienām. Mums, kas dzeju lasa un mīl, – tie ir svētki.  Tiem, kas dzeju rada, Dzejas dienas patiesībā ir katru dienu, kad kaut kas jauns tiek uzrakstīts.

Maltas pagasta bibliotēkā Dzejas dienu pasākums jau kļuvis jau par tradīciju, kad kopā sanāk gan dzejas radītāji, gan tās baudītāji. Šoreiz pasākumā “Dzeja dzimst un rodas gaisma” Maltas pagasta bibliotēka ciemos uzņēma dzejnieci un vairāku grāmatu autori Ievu Trimalnieci no Mākoņkalna pagasta.

Dzejas dienu pasākums bibliotēkā noritēja patīkamā, mājīgā atmosfērā, klusas mūzikas pavadībā klausoties dzejnieces daiļdarbus. Ievas rakstītā dzejproza piesaista ar filozofiskiem apcerējumiem par parastiem, ik uz soļa sastopamiem mirkļiem. Viņai piemīt apbrīnojama spēja ikdienišķajā ieraudzīt neikdienišķo un neparasto.

Laiks rudens pēcpusdienā pie tējas tases kopā ar dzejnieci aizritēja nemanot. Arī paši klausītāji uz brīdi kļuva par dzejniekiem un mēģināja no autores dzejoļu nosaukumiem izveidot savas domu rindas, kā rezultātā radās aizraujošas, interesantas un dažādas vārsmu versijas.

Paldies dzejniecei par atsaucību  un visiem pasākuma dalībniekiem par piedalīšanos un kopā būšanas prieku.

Maltas pagasta bibliotekāres Antoņina Krūza un Elvīra Pinka

Bibliotekāres Oļesjas Šļahtas foto