LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 29 Marts 2022 10:15

Godināti astoņi pāri – šīgada Kāzu jubilāri

Divi cilvēki viens otram iet pretī, lai kaut kad kaut kur reiz satiktos. Iet pretī kopš pasaulē nākšanas, kopš savas pirmās dienas, jo tā viņu liktenī rakstīts. Divi cilvēki viens otram iet pretī, kamēr dzīvo, kamēr elpo, iet pretī, lai sadotos rokās un tālāk soļotu blakus, visu mūžu.

Rēzeknes novadā un arī Maltas pagastā iedibināta skaista tradīcija svinēt Kāzu jubilejas. Skaisti svētki, kuros atcerēties visus laimīgos kopdzīves brīžus. Maltas pagastā šogad tika pieteikti astoņi kāzu jubilāru pāri, kas šogad svin kopdzīves gadadienu: Sandra un Normunds Štekeļi (20 gadi); Inese un Oļģerts Leitāni (20 gadi); Larisa un Vjačeslavs Jermolajevi  (25 gadi); Ļubova un Anatolijs Jasinski (25 gadi); Elīna un Sergejs Kazaki (35  gadi); Anna un Jānis Babri (45 gadi); Katja un Vladislavs Gribusti (50 gadi); Ludmila un Vilis Kuzņecovi (50 gadi).

Svinīgajā pasākumā katram pārim tika veltīs muzikāls apsveikums, Maltas Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu sagatavots. Skanēja: J. Mediņa “Romance”, Maksimova “Venēcija”, Zerkoviča “Tango”, mūzika no kinofilmas “Ilgais ceļš kāpās”, ko izpildīja vijoles solo Everita Štekele, vijolnieku trio (Agate Gžibovska, Everita Štekele, Ksenija Šmaukstele), pedagoģe Ilona Dervanova; pūšaminstrumentu ansamblis (Lauris Antiņš, Adrians Romanovs, Vlads Ulass, Juris Dervanovs), padagogs Juris Dervanovs, koncertmeistari –  Ludmila Semjonova, Tatjana Nagle, Normunds Štekels. Pirmoreiz vīru muzikālais duets – mūzikas skolas direktora Normunda Štekela (klavieres un balss) un pūšaminstrumentu klases pedagoga Jura Dervanova (saksofons) muzikālais pārsteigums ar R. Paula dziesmu “Mežrozīte” un grupas “Leduszieds” dziesma “Apvij rokas ap mani”. Un deju kolektīva vadītājas Rutas Mikas veidotais un deju kolektīva “Rutuļi” pāru (Sandra un Normunds Štekeli, Skaidrīte un Dainis Babri, Marina Liepiņa un Aleksandrs Černiševs) izjustais vēstījums kustībā un dejā, izdzīvojot M. Zālītes un U. Marhilēviča  dziesmu “Un tūkstoškārt” un “Vārdi, kas mūžīgi skan“ sižetus.

Paldies visiem, kas pielika roku, lai šie svētki izdotos!

Elīna Prusaka, Maltas KN vadītāja

Jura Dombrovska fotogrāfijas un foto no jubilāru personīgajiem arhīviem

***

Jubilāru atmiņas un pārdomas.

 

Sandra un Normunds Štekeli (20 gadi)

“Atskatoties uz šiem kopā būšanas gadiem, saprotam, ka piedzīvots ir daudz. Ir lietas, ko darām kopā, piemēram, ceļojam, dejojam, strādājam dārzā, bet ir laiks tikai mums pašiem. Piedzīvots ir daudz: bērnu dzimšana, remonti, dzimšanas dienas un vārda dienas, darbs, pa starpu arī Dziesmu un deju svētki... Bet tagad visi mūsu sapņi ir vairāk saistīti ar mūsu bērniem – Edvardu un Everitu. Ļoti gribētu, lai viņiem izdotos atrast savu ceļu dzīvē un satikt kādu, ar ko var svinēt kāzu jubilejas.”

 

Inese un Oļģerts Leitāni (20 gadi)

“Diviem cilvēkiem, kuri izvēlējušies viens otru starp daudziem citiem un vēlas sagādāt viens otram prieku, jāgatavojas vienmēr būt labā garastāvoklī, laipniem, apdomīgiem, piedodošiem, pacietīgiem, priecīgiem un līdz pat mūž beigām cienīt vienam otra labās īpašības un arī trūkumus.”

 

Larisa un Vjačeslavs Jermolajevi  (25 gadi)

“Mēs satikāmies un iepazināmies darbā. Galvenais mūsu dzīvē – kopā pārvarēt visas grūtības un iet tālāk, atbalstot vienam otru. Gribētos, lai mūsu starpā vienmēr ir mīlestība, sapratne un cieņa!”

 

Ļubova un Anatolijs Jasinski (25 gadi)

Stāsta Anatolijs: “Познакомились в Малтской школе, где я работал. Закрыли Малтский Маслозавод и работников отправили на биржу. Мою Любушку прислали в школу отрабатывать часы. Я сразу заметил эту трудолюбивую девушку. Завязалась дружба и через полгода сыграли свадьбу. В любви родились две дочери Анастасия и Анна.”

 

Elīna un Sergejs Kazaki (35  gadi)

“Mīlēt, tas nozīmē skatīties ne vienam uz otru, bet skatīties vienā virzienā,” kā sacījis dižais Antuāns de Sent Ekziperī.

 

Anna un Jānis Babri (45 gadi)

“Mūsu ģimenes stāsts sākās 1977. gada 30. aprīļa dienā, mijām gredzenus un apliecinājām savu mīlestību Maltas kultūras namā, Dieva priekšā zvērējām būt blakus priekos un bēdās Pušas Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā. Mūsu ģimenes moto – atbalstīt vienam otru. Ģimenē esam izaudzinājuši trīs krietnus dēlus, kuri ir mūsu atbalsts gan priekos, gan bēdās, gan darbos. Dzīves laikā veidojām savu ģimenes ligzdiņu – mūsu māju, ko uzcēlām pašu rokām. Mūsu ģimenes tradīcija – kopā pavadīt Ziemassvētkus un Lieldienas, kad sapulcējas kopā visi mūsu dēli ar savām ģimenēm, salidojot ģimenes ligzdiņā. Novēlējums turpmākai dzīvei: lai Dieviņš dod visai mūsu kuplajai ģimenei veselību, mīlestību un godāt vienam otru!“

 

Katja un Vladislavs Gribusti (50 gadi)

“Pasaulē nav nekā svarīgāka un vērtīgāka par ģimeni. Mūsu kopīgais dzīves stāsts sākās mīļajā, skaistajā Latgalē, Maltas ciematā. Dzīvojām kaimiņos, kur viens otru redzējām ne tikai ikdienas gaitās, bet arī kopā ar citiem draugiem pavadījām brīvos brīžus dažādās izklaidēs un svētku brīžos. Tā arī ieskatījāmies viens otrā un iemīlējāmies. Lai padarītu savu dzīvi laimīgu un pārticīgu, strādājām ne tikai valsts algotu darbu, bet bija arī sava mājsaimniecība. 1973. gadā  nāca pasaulē mūsu pirmdzimtais bērniņš – meita Ilona. 1983. gadā piedzima dēls Andrejs. Tā roku rokā ikdienas darbos un rūpēs, priecīgos un skumjos brīžos esam nostaigājuši kopā 50 gadus un secinājuši, ka cilvēks ir pats savas laimes kalējs, bet tai ir nepieciešama ne tikai neizsīkstoša mīlestība, bet arī pacietība, darbs, piedotspēja, iejūtība, uzticība, sapratne, cieņa vienam pret otru. Mēs esam laimīga ģimene, jo mums ir gādīgi, labi, gudri bērni un mīļi mazbērni. Viens otram mēs vēlam:

Katja: “Būt kā stipram ozolam, lai vēl ilgi zelt un zaļot spētu. No sirds – veselību, no zemes – izturību, no draugiem, radiem – mīlestību un Dieva svētību ilgam mūžam.”

Vladislavs: “Ziedi un sildi kā saulīte vēl ilgi. Paldies par visu, ko esi sniegusi mums un sniedz nebeidzami vēl. Tu esi brīnišķīgā sieva, mamma un vecmamma. Mēs visi tevi ļoti mīlam. Piedod, ka reti to sakām.”

 

Ludmila un Vilis Kuzņecovi (50 gadi)

“Познакомились в 1971 году в Риге. 11 февраля следующего года расписались. Я закончила 1 Медучилище, а мужа как военнослужащего направили в Ужеву Вентспилского района, где родились двое сыновей Алексей и Игорь. Потом служили на Севере, Потом Венгрия, где родилась дочка Инесса… А в 1991 году вернулись в Латвию. Здоровья и мира моей семье, родным и близким.”   

***

Katram pārim savs dzīves stāsts un dažādi kopā nodzīvotie gadi, bet vēstījums viens – ģimene, silts pavards, bērni, mazbērni, mīlestība un cieņa un sapratne un piedošana ir daudzo kopdzīves gadu atslēga. Mēs lepojamies ar jums!