LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 05 Novembris 2020 09:14

Bibliotēkā skatāma izstāde “100 grāmatas bērniem”

Maltas pagasta bibliotēkā no 3. līdz 30. novembrim skatāma ceļojošā izstāde “100 grāmatas bērniem”, kas tapusi Rīgas Centrālās bibliotēkas projektā „100 grāmatas bērniem” Latvijas simtgadē. Izstādes idejas autore ir RCB direktore Dzidra Šmita.

Projektā tika atlasītas, iegādātas, apstrādātas un noformētas katrā no Latvijas valsts simtgades gadiem izdotās bērnu grāmatas. Izstāde ir kā ceļojums laikā, kas ļauj ieskatīties arī katra Latvijas vēstures posma izdevējdarbības īpatnībās.

Savas bērnības grāmatas izstādē atradīs vairāku paaudžu cilvēki: pieaugušajiem tās raisīs personiskas izjūtas un atmiņas par savu bērnību, bet bērni līdzās pašu lasītajām grāmatām ieraudzīs tās, kas tapušas gadu desmitiem pirms viņu dzimšanas, grāmatas, ko lasījuši tēti, vectētiņi un vecvectētiņi.

Izstādē redzami gan latviešu literatūras klasiķu – Raiņa, Aspazijas, Kārļa Skalbes Annas Brigaderes u.c., gan padomju laika klasiķu – Annas Sakses, Zentas Ērgles, Žaņa Grīvas u.c., gan mūsdienu autoru – Ineses Zanderes, Valda Rūmnieka, Jura Zvirgzdiņa, Māras Cielēnas un citu darbi.

Grāmatu kolekcijā “100 grāmatas bērniem” ir gan dāvinājumi, gan antikvariātos un no privātpersonām iegādātas grāmatas, gan izdevumi no Rīgas Centrālās bibliotēkas un filiālbibliotēku krājuma.

Aicināti visi interesenti!

Ērika Grigorjeva, Maltas pagasta bibliotēkas vadītāja