LT Stable - шаблон joomla Книги
Pirmdiena, 13 Jūlijs 2020 20:50

Bērnības svētki Maltā

11. jūlijā Maltas kultūras namā notika bērnības svētki “Mēs esam personības”, kas pulcēja 17 Maltas pagasta piecgadniekus.

Šogad gaviļnieki sanāca kopā Bērnības salā, kuras slavas zālē tika uzņemtas jaunas personības. Lai par tādām kļūtu, gaviļniekiem bija jāiešūpojas Goda šūpolēs, kā arī visus klātesošos jāiepazīstina ar sevi: mīļākā nodarbošanās, mīļākais ēdiens, sapņu profesija un frāze vai izteiciens, ko lieto visbiežāk.

Jāatzīst, ka visi piecgadnieki godam tika uzņemti Bērnības salas iemītnieku pulkā, par ko katrs saņēma salas mīļāko un pūkaināko iemītnieku – lāci. Savukārt par paklausību un piedalīšanos uzņemšanas rituālos – saldumu tūtas. Kā apliecinājums iekļaušanai slavas zālē katram gaviļniekam nu būs piemiņas fotogrāfija, kas tapa fotobūdā.

Par ,,uzņemšanas rituāliem’’ rūpējās animatore Minnija (Marina Bikova), kura kopā ar gaviļniekiem un vecākiem gan dejoja, gan pildīja dažādus uzdevumus, kā arī pārsteidza visus ar bagātīgu konfeti lietu. Savukārt Everita Štekele, Agate Gžibovska un Mārīte Šadurska salu piepildīja ar skanīgām dziesmām, liekot gaviļniekiem un ciemiņiem aizdomāties par dzīves skaistāko laiku – bērnību, kas paiet ļoti ātri, bet tad, kad kļūstam pieauguši, mēs pēc tās ļoti, ļoti skumstam...

Pateicībā par bērniem sniegto mīlestību un rūpēm Normunds Štekels visām māmiņām veltīja sirsnīgu dziesmu “Māmiņai”, bet no  gaviļniekiem vecāki saņēma saldu buču un ziediņu – skaistu rozi.

 

Mārītes Šadurskas teksts

Māra Kuleša un Ineses Leitānes foto