LT Stable - шаблон joomla Книги
Piektdiena, 24 Novembris 2023 15:27

Maltā izskanējis valsts svētku pasākums

Katrs mūsu labais darbs, labā doma, draugu atbalsts veido daļiņu no gaismas, kas iemirdzas kā zvaigzne mūsu sirdīs. Tamdēļ ik rudeni pašvaldība saka paldies saviem iedzīvotājiem Latvijas dzimšanas dienā – 18. novembrī.

Šogad svētkus atklājām ar maltieša Jāzepa Podnieka melnbalto fotogrāfiju izstādi “Maltas ielās”. Izstāde  ir autora skatījums caur objektīvu uz ciemata ielām, mājām, tiltiem un rudenīgo noskaņu. Ar laiku šīs fotogrāfijas pārtaps vēstures lappusēs, ko skatīt būs ļauts, pateicoties to autora vērībai.

Svētku pasākumā “No sirds Latvijai” Maltas apvienības pārvaldes vadītājs Edgars Blinovs uzrunāja  klātesošos, kā arī pasniedza pateicības rakstus. Vispirms suminājām Regīnu Pranču, kurai šogad piešķirts apbalvojums “Maltas pagasta Goda pilsonis”. Pēc tam Maltas bigbenda muzikālajā pavadījumā tika sveikti vēl 19 darbīgie Maltas pagasta iedzīvotāji.

Izglītības iestādes, bibliotēka, kultūras nams bija sagatavojuši arī sirsnīgus vēlējumus Latvijai un priekšnesumu. Draudzīga, sirsnīga, patriotiska kopā būšana, ar īpašām fotogrāfijām uz lielā ekrāna un katram savu tekstu: Latvijā – augam, dzīvojam radoši, izzinām pasauli, izskanam mūzikā, lasām ar prieku, baudām kultūru!

Skanot dziesmai “Mazs bērniņš krustcelēs”, bija skatāms melnbaltais foto no Maltas vēstures lappusēm: pirmā foto bija simboliska – mazs bērniņš Maltas ielā (tā izrādījās tagadējā bibliotēkas vadītāja Antoņina Krūza bērnībā), vēl arī  kā laiku liecības – ratu riteņi, pajūgi, cilvēki, atmoda, svētki…

Izskaņā Tatjanas Sevostjanovas izpildījumā Raimonda Paula dziesma “Nekur nav tik labi kā mājās” patiesi saviļņoja klātesošos. Vēl tik atlika aicināt koncertmeistaru Eduardu Zariņu, lai kopā ar Tatjanu visi klātesošie vienotos kopīgās dziesmās.

Noslēgumā šī pasākuma vadītāja Skaidrīte Babre sacīja: “Būsim tādi, kādi vēlamies būt. Domāsim pozitīvi, īstenosim labo! Lai mums stipra valsts un droša nākotne!”

Elīna Prusaka, kultūras pasākumu organizatore
Foto: Mārīte Šadurska

Regīna Pranča:

Pateicības rakstu saņēmēji:

Pasākuma foto: