Print this page
Pirmdiena, 13 Marts 2023 15:01

Sieviešu dienā – muzikāls ceļojums pa pasaules valstīm

8. marts – pavasara svētki, piepildīti ar ziediem, smaidiem un mīlestību. Nu jau drīz, pavisam drīz upēs aizies ledus, putni atlidos, kokiem pumpuri raisīsies… Vēl jau putenis sniega maisu purina, bet – lai puteņo, pavasaris tik un tā nāks...

Starptautiskā sieviešu diena ir kā savdabīga ieskaņa pavasarim. Maltas KN šajos svētkos aicināja uz koncertu “Dzīve ir skaista”. Jau pie KN durvīm sieviešu tēli vēstīja par svētkiem, aicinot ienākt. Programmā izskanēja latviešu, krievu, ukraiņu, romu, spāņu un itāļu melodijas un ritmi. Dzeja, dziesmas, deju soļi, skaisti tērpi, mīlestība un prieks valdīja zālē.

Pusotras stundas laikā pašdarbības kolektīvi un individuālie izpildītāji ļāva izbaudīt fantastisku muzikālu ceļojumu pa pasaules valstīm. Paldies sakām: Žannai Sļadzevskai, Iļjam Orlovam, Silmalas deju kolektīvam “I Deja” (vad. Iveta Alika), Griškānu čigānu dziesmu ansamblim “Čarger” (vad. Ludmila Unsone), Maltas KN jauniešu deju kolektīvam “Damona” (vad. Simona Skudra), Maltas krievu dziesmu ansamblim “Kalinuška” (vad. Olga Gaile).

Lai pavasaris vairo mīlestību, cieņu un sapratni!

Jaunākās no Aktualitātes