Print this page
Piektdiena, 07 Maijs 2021 08:45

Aizvadīta akcijā “Par zaļu un ziedošu Latviju”

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, Maltas pagasta iedzīvotāji tika uzrunāti un aicinātie piedalīties akcijā “Par zaļu un ziedošu Latviju” iestādot kādu koku vai krūmu gan augļiem, gan košumam.

Lai būtu, ko stādīt, 4. maijā plkst. 11.00 visi bija mīļi gaidīti “Pavasara tirdziņā” laukumā pie Maltas KN. Lai pircēju dažādās gaumes tiktu apmierinātas, Maltā sabrauca 14 tirgotāji no: Jaunjelgavas, Daugavpils novada, Višķiem, Madonas novada, Kārsavas novada, Ludzas novada, Rēzeknes novada un pilsētas.

Skaista diena, saulaina diena, kaut ar vējiņu, bet tas nemazināja ļaužu satikties prieku. Laukumā skanēja tautas mūzika, kas raisīja svētku noskaņu. Tagad gaidām no iedzīvotājiem foto ar iestādīto koku vai krūmu, lai izveidotu svētku fotokolāžu. Attēlus lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi sveetkuprieks@inbox.lv.

Svētku noskaņai kultūras nama logos un trīs stendos Maltas ciematā tika izveidots stāsts dzejā un fotogrāfijā “Sajūti Latviju”. Stāsts par Balto galdautu, maizi, māla krūzi, tautisko rakstu uz bērza tāss, pavasari, zemes mošanos, ziedēšanu un  par pirmo sēklu, kas sējama maijā. Savukārt kultūras nama sieviešu koris “Madariņa”, diriģente Kristīne Zeltiņa, bija sarūpējis muzikālu video un fotostāstu “Sveicam Baltā galdauta svētkos”.

Maltas KN vadītāja Elīna Prusaka

Jaunākās no Aktualitātes