Print this page
Ceturtdiena, 25 Februāris 2016 12:21

Pasākums “Mana profesija – mana mīlestība” Maltas Kultūras namā

Šogad Maltas kultūras namā tika aizsākts jauns pasākumu cikls „Mana profesija – mana mīlestība”. Dažādos liktens pagriezienos, negadījumos, laika un liktens spēlēs, trauslajās robežlīnijās starp dzīvību un nāvi – mēs zvanām 113 un saucam palīgā. Un viņi steidzas, vai sniegs, vai lietus, vai saule, vai ledus un atkusnis.

Ātrās palīdzības brigādes steidzas glābt cilvēku dzīvības. Ka tik paspēt, ka tikai nepietrūktu tā viena sekunde, tā viena minūte. Tāpēc steidzas NMP brigādes pa Latvijas ceļiem. Maltiešiem ir paveicies, jo pateicoties Maltas pagasta pārvaldes un vadītāja Vitālija Skudras gādībai, Maltā dežurē 3 brigādes.

20.februārī KN notika pirmā tikšanās- ar NMP Maltas atbalsta punktā strādājošajiem. Medicīnas personāls un šoferi sestdienas vakarā draudzīgā atmosfērā tikās ar skatītājiem, stāstīja par savu darbu, par savām sajūtām, domām, grūtībām, kas jāpārvar, par mīlestību pret cilvēkiem un dzīvi, dzirkstīja ar humoru un visus sveica ar dziesmu. Arī mēs, pašdarbnieki, centāmies iepriecināt klātesošos ar sirsnīgu koncertu, ko sniedza Maltas lauku kapela „Malta”, pūtēju orķestris „Vikords”, dzejas teātris „Domugrauds”, ansamblis „Salvijas”, ansamblis „Kalinuška”, mūzikas skolas klavierspēles klases skolniece Milla Ketija Seņkova. Sirsnīgs paldies kolektīviem -ciemiņiem: Lipušku līnijdeju grupai „Super Stars” un Rēzeknes sporta deju kluba „VIVA” dejotājiem Simonai Skudrai un Vladislavam Akimovam. Pasākumā ar laba vēļējumiem klāt bija Maltas pagasta pārvaldes vadītājs Vitālijs Skudra. Maltas bērnu jauniešu centra bērni dāvāja pašu rokām ceptus cepumus, izdekorētus kā ātrās palīdzības mašīnas ar bākugunīm – pašu rokām lietas sveces, un klāt sirsniņa “ar mīlestību no sirds”. Ziedi, dāvanas un daudzie paldies. Arī daudzie rakstiskie paldies.

Lūk daži no tiem:

„Cienījamie ātrās palīdzības darbinieki ! No visas sirds sveicu jūs svētkos. Lai šis pavasaris jums dāvā daudz saules, ziedu, daudz mīlestības un uzmanības, prieka un labestības gan ikdienā ģimenē un darba gaitās. Darbā novēlu pacietību un sapratni pret slimiem un nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Paldies par lielo un svētīgo darbu. Paldies par palīdzību nedienā.” Ar vislielāko cieņu, Veneranda Vociša.

„Es gribu izteikt pateicību ātrās palīdzības darbiniekiem par viņu pašaizliedzīgu, saprotošu darbu. Lai kāds ir gadalaiks, viņi vienmēr steidzas, lai ātrāk atbrauktu un glābtu mums dzīvību. Lai mums palīdzētu. Es arī jums novēlu izturību, veselību, sirds mieru, ģimenē saticību.” Ludmila Ivanova.

„Liels paldies par ātru atbraukšanu, par profesionalitāti un sirsnību, savus pienākumus pildot. Lai veicas viņiem atbildīgajā mediķu darbā.” Lūznavas pagasts, Kuplās liepas, Carevu ģimene.

Выражаем благодарность работникам скорой помощи за квалифицырованную работу за то, что всeгда быстро окажут помощь, выслушают, всегда очень внимательно помогут и становится лучше. Желаем здаровья, успехов в работе, чтоб не было никаких препятствий, чтобы ни что не мешало нести службу, спасая людей. Большое им спосибо! Цветковы Лилия и Геннадий

Мы хотим обьявить благодарность скорой помощи. В любое время дня и ночи и в любую погоду, и в снег, и в дождик проливной, и в гололед по нашему вызову они приезжают и оказывают професиональную помощь, отвезут нас в больницу, если сами не можем идти, отнесут в машину. Благодорим их очень за поддзержку добрым словом. Желаем здоровья, душевного спакойствия, семейного благополучия. Благодорим за все! Мария Орлова

Зашкаливает довление- не знаеш, как себе помочь. Позвониш, а скорая помощь тут как тут, если на месте. Умные, вежливые, внимательные. Дают хорошие советы. Все бригады к больному с лаской подойдут, то и кажется, что и не было плохо. Такая благодарность. Такое спасибо всем бригадам. Валентина Шук

Klātienē paldies izteica Nadežda Lukiša.

Arī mēs, lielā pašdarbnieku saime, sakām paldies par sirsnību, iejūtibu un profesionālo medicīnisko palīdzību.

Vēlam veselību – stipru kā riekstu; laimi – saldu kā medu; mīlestību – krāsainu, daudzveidīgu kā salūtu.; mieru – gaišu kā sveces liesmu.

Ar cieņu, Maltas KN vadītāja Elīna Prusaka

 

Jaunākās no Aktualitātes