Print this page
Trešdiena, 03 Februāris 2016 11:36

Vinnijs Pūks pulcina draugus

Iesākot darba cēlienu šajā gadā, Maltas pagasta bibliotēka kopā ar rotaļu lācēnu Vinniju Pūku pulcināja ciemos draugus. Tie bija Maltas vidusskolas pirmo klašu skolēni, kuri pirmo reizi kolektīvi apmeklēja Bērnu literatūras nodaļu.

Šogad Alana Aleksandra Milna lācītim Vinnijam Pūkam apritēja 90.gadi. Lācītis ir iecienīts, iemīļots, pasaulē slavens bērnu grāmatu tēls vairākās lasītāju paaudzēs. Kristofers Robins, kas ir viens no piedzīvojumu varoņiem un nosaukts par godu rakstnieka dēlam, mīlēja rotaļlietas, īpaši lācīti. Plīša lācītis gribēja vārdiņu un Kristofers to nosauca par Vinniju Pūku. Tā sākās neparastie Vinnija Pūka un viņa draugu piedzīvojumi.

Apciemojot Vinniju Pūku dzimšanas dienā pie mums bibliotēkā, bērni iepazinās ar bibliotēku, apskatīja telpas, plauktus ar grāmatām, žurnāliem, galda spēlēm. Īpašu uzmanību pievērsām grāmatām atbilstošām 1.klases skolēniem.

Pēc tam bērni satika Gudro Pūci, kurai ir daudz grāmatu. Tās viņa lasa sev un citiem. Viņa vienmēr gaida bērnus, kuri mīl grāmatas un ir čakli grāmatu lasītāji.

Goda vietā, kā jau dzimšanas dienas gaviļnieks, bērnus gaidīja lācītis Vinnijs Pūks ar atbilstošām viņa piedzīvojumu grāmatām un saviem draugiem.

Kādi tad ir bijuši piedzīvojumi un kas šajās grāmatiņās notiek? Protams, daudzi zina šos brīnišķīgos piedzīvojumus, bet daudzi bērni tos iepazīs lasot šīs grāmatas.

Visi kopā ar Gudro Pūci noskaidrojām, kas ir Vinnija Pūka draugi, kurš ir vislabākais draugs, kur viņi visi dzīvo, kas Vinnijam vislabāk garšo un kāpēc viņam patika iet ciemos.

Pasākuma gaitā bērni rakstīja apsveikumu Vinnijam Pūkam, vēlēja daudz laimes dzimšanas dienā. Šķiet, tas viņiem izdevās, jo arī bērniem vismīļākie svētki ir dzimšanas diena, kad visi sveic un ir daudz dāvanu.

Spēlējām spēles, kurās bērni pielietoja savas maņu spējas. Viena no tām bija tīģera jaunā spēle, jo viņam jautrās lietas padevās vislabāk Bērniem vajadzēja ar aizsietām acīm izvēlēties un atpazīt kādu priekšmetu, pielikt ēzelītim Īā pazaudēto asti, lai tas nebūtu bēdīgs.

Jautrību, kā jau dzimšanas dienas pasākumā, sagādāja rotaļa „Dipu dapu lācis nāk” un Vinnija Pūka vislielākā kāruma- medus baudīšana. Domājam, ka pasākums bija izdevies un patika gan bērniem, gan lācītim Vinnijam Pūkam.

Atvadoties līdz nākošajai reizei, bērni izvēlējās grāmatas lasīšanai mājās, tajā skaitā arī vēl nezināmos lācēna un viņa draugu piedzīvojumus.

Paldies mazajiem lasītājiem un viņu skolotājām par bibliotēkas apmeklējumu un piedalīšanos pasākumā. Arī tiem, kuri bija iepriekš, gada sākumā un priecājās par Ziemassvētku vecīšu karnevālu. Gaidīsim ciemos arī pārējos.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

 

Jaunākās no Aktualitātes