LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 19 Janvāris 2017 13:36

Bibliotēkā tiekas lasīšanas veicināšanas žūrijas eksperti

Gada nogalē Maltas bibliotēkas telpās un vestibilā apmeklētājus sagaidīja izrotātas eglītes, mirgojošās gaismiņas un ar krāšņām dāvanām noformētas kāpnes. Pie griestiem šūpojās sniegpārsliņas, plauktos rindojās literatūras izstādes par ziemu un Ziemassvētkiem.

Gads Bērnu/jauniešu/vecāku lasīšanas veicināšanas projekta žūrijas ekspertiem ir paskrējis ātri. Gada nogalē tā dalībnieki pulcējās uz kārtējo noslēguma pasākumu bibliotēkā, lai dalītos iespaidos, kā ir veicies, kuras grāmatas patika vislabāk, kā arī lai izvēlētos jaunas grāmatas.

Šajā sezonā aktīvo lasītāju pulciņš bija krietni kupls. Piedalījās 33 eksperti. Visvairāk dalībnieku bija 5.-7.klašu grupā.

Šogad čaklajiem lasītājiem jaunāko lasītāju grupiņā piebiedrojās: Diāna Igolniece, Liāna-Daniela Lāce, Adriana Jahnoveca, Egija- Terēza Babre, Marta Koroļonoka, jauniešu grupā: Sandra Dembovska, Daira Aleksandroviča.

Ir liels prieks par ikvienu, kas iesaistījās grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Tie ir Kristīne Gruznova, Viktorija Grigorjeva, Marks Tučs, Māra Kancāne, Anna Itkače, Everita Štekele, Aleksandra Šibanova, Intars Štekels, Henriete Ignatjeva, Dagne Tuče, Diāna Sala, Marika Smirnova, Daina Leiniša, Amanda Afanasjeva, Daniela Paplavska, Indra Koroļonoka, Laine- Elizabete Stepiņa, Laura-Marija Babre, Daniela Danilova, Lilija Orlova, Līga Runčis.

Paldies vecāku žūrijas pārstāvjiem Vitai Kāpostiņai-Tučei, Andrai Ignatjevai, Rasmai Dzenei, Anitai Stepiņai, Imantam Tučam.

''Bērnu/jauniešu/vecāku žūrijas'' eksperti saņēma Pateicības rakstus un nelielas piemiņas balvas par piedalīšanos un grāmatu vērtēšanu savās vecuma grupās.

Jautrā un sirsnīgā gaisotnē cienājāmies ar svētku kūku, saldumiem un mandarīniem.

Diskutējām par izlasītajām grāmatām, atraktīvā veidā, atbilstoši vecuma grupām, iepazinām jaunākās grāmatas, spēlējām galda spēles.

 iepriecināja Annas Itkačes un Aleksandras Šibanovas klavierspēle, kas bija kā muzikālais sveiciens pasākuma dalībniekiem.

Paldies sakām visiem dalībniekiem - čaklajiem lasītājiem, šī nozīmīgā darba atbalstītājiem ģimenēs, skolās, pagasta pārvaldei.

Lai arī turpmāk mums izdodas nepazaudēt gaišo taciņu, kas ved uz brīnumaino un aizraujošo grāmatu pasauli!

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka, Autores foto