LT Stable - шаблон joomla Книги
Pirmdiena, 25 Jūlijs 2016 12:02

Rēzeknes novada dienas ieskaņas koncertā Maltā uzstājas viesi no Baltkrievijas

Nav laika, nav laika, sērot un skumt, kad liktenis soļus skaita un vasara lēnītēm aiziet. Vēl paspēt tās katru smaržu sirdī kā dziesmu izdziedāt. Lai lido šī dziesma pār pļavām un mīlēt dzīvi aicina mūs, savu zemi, mājas dzimtā novadā. 

Laikam jau tamdēļ vasaras pilnbriedā Rēzeknes novads aicina visu pagastu ļaudis un mīļus ciemiņus uz Rēzeknes novada dienu, kas šogad izskanēja 23. jūlijā. Savukārt 22. jūlijā Maltas vidusskolā notika Novada dienas ieskaņu koncerts ar estrādes grupas “25+-“ no Postaviem /Baltkrievija/ uzstāšanos. Mēs devām ciemiņiem iespēju izbaudīt latgalisko azartu, muzicējot lauku kapelai  “Malta”. Mūsu kaimiņu – Silmalas ansamblis “Noskaņa“ uzrunāja ar savu vasaras emociju gammu un latviešu, krievu tautas dziesmām, Maltas ansamblis “Kalinuška” aizrāva skatītājus ar krievu tautas dziesmām.

Dziesma – tautas dvēsele. Dziesma – uzticams un mūžīgs, dzīvs un iejūtīgs cilvēka pavadonis, tāpēc ciemiņi šajā vasaras koncertā ievija baltkrievu dziesmu motīvus kā saldu cienastu dvēselei. Par piemiņu ciemiņiem tika dāvāts laimes pakavs (autors- podnieks Aivars Ušpelis), kas simbolizē latgaliešu spēku un sīkstumu un, protams, nes laimi.

Elīna Prusaka, Maltas kultūras nama vadītāja 

Foto: Ingūna Grumolde