LT Stable - шаблон joomla Книги

Maltas bibliotēkā ciemojās 1.klase

Sākoties darba cēlienam jaunajā 2019.gadā, Maltas pagasta bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā ciemojās 1.a klases skolēni ar skolotāju Ilgu Kovaļenoku.

Lielākā daļa no bērniem bibliotēkā bija pirmo reizi. Bērni ir jau iemācījušies lasīt, tāpēc jāķeras pie grāmatu lasīšanas.

Sākumā skolēnus iepazīstinājām ar bibliotēkas telpām,  plašo grāmatu klāstu.

Noskaidrojām, kur atrodas enciklopēdijas, vārdnīcas, uzziņu literatūra, žurnāli un galda spēles. Centāmies atbildēt uz jautājumu, kas ir bibliotēka un kādam nolūkam tā kalpo.

Visi kopā uzzinājām, ka jāprot ne tikai lasīt, bet jāzina un jāievēro bibliotēkas lietošanas noteikumi. Topošie lasītāji piekrita, ka pret grāmatām izturēsies saudzīgi, lai tās ilgāk kalpotu un būtu pieejamas daudziem lasīt gribošiem bērniem.

Apskatījām un iepazinām vismazāko, vislielāko, vissmagāko bibliotēkas grāmatu.

Jaunajiem lasītājiem bija jāveic neliels uzdevums. Sadaloties komandās no dotajiem burtiem bija jāsaliek teikums. To paveicot, noskaidrojām, ka bērni būs čakli bibliotēkas lasītāji.

Īpašu jautrību un prieku sagādāja alfabēta mācīšanās kopā ar  Indras Sproģes grāmatu “Joka pēc alfabēts” noklausoties dziesmiņu, kuru bērni labi zināja un dziedāja līdzi.

Tālāk devāmies pie grāmatu plaukta, kur bērnus gaidīja atbilstoša satura un vecuma literatūra. Mācījāmies izvēlēties sev tīkamāko grāmatiņu no stāstiem, dzejoļiem un pasakām.

Jaunie lasītāji jau pirmajā reizē izvēlējās grāmatu lasīšanai mājās.

Kādu laiku atpakaļ bibliotēku pirmo reizi apciemoja arī 1.b klase ar skolotāju Nadeždu Tarakanovu.

Esam priecīgi par šo jauno lasītāju apciemojumu un gaidīsim tos atkal ciemos. 

Maltas pagasta bibliotekāre, Elvīra Pinka. Autores foto