LT Stable - шаблон joomla Книги

Dzejas stunda bērniem

Rudens Dzejas dienu ietvaros Maltas pagasta bibliotēkā notika pasākums bērniem. Tā bija Dzejas stunda kopā ar dzejnieci Olgu Borovikovu no Rēzeknes novada Greiškāniem. 

Par sevi viņa saka: es protu uzklausīt cilvēku, just līdzi, priecāties kopā ar viņu.

Viņa raksta dzeju ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Mīl dzīvniekus un dabu.

Pasākumā viņa iepazīstināja ar savu grāmatiņu bērniem “Reksiks, Marsiks un citi”. Tajā ir atainoti atgadījumi ar viņas mājdzīvniekiem, dažādi dabā novērotie notikumi.

Grāmatiņa ir arī krāšņi ilustrēta – tie ir Rēzeknes mākslas skolas bērnu zīmējumi.

Pasākuma dalībnieki, Maltas vidusskolas 3.b klases skolēni un viņu skolotāja Ludmila Maslobojeva, bija rūpīgi gatavojušies pasākumam. Bērni bija uzzīmējuši, nofotografējuši savus mīluļus mājdzīvniekus un sagatavojuši interesantus stāstiņus ar atgadījumiem no viņu dzīves. Pasākums izvērsās atjautīgs un interesants.

Tikšanās reizē no dzejnieces Olgas Borovikovas saņēmām pozitīvas atsauksmes par bibliotēku un organizēto pasākumu. “Maltā ir brīnišķīga bibliotēka- gaiša un plaša. Tās galvenais noslēpums – grāmatas visām gaumēm. Darbinieces laipnas un pretimnākošas, smalkas psiholoģes un teicamas profesionāles. Dažas kopā pavadītās stundas sagādāja patīkamas emocijas. Nākas atzīt, ja skaties uz dzīvi pozitīvi, nekādas vētras nebaida. Liels paldies par brīnišķīgi organizēto tikšanos ar Maltas vidusskolas 3. klasi rudens Dzejas dienu ietvaros Latgalē.”

Arī mēs bijām gandarītas par izdevušos pasākumu. Paldies dzejniecei  par viesošanos pie mums Maltā un skolēniem par atsaucību pasākuma apmeklējumā.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

Elvīras Pinkas un Antoninas Krūzas foto