LT Stable - шаблон joomla Книги

Muzikāls pasākums bibliotēkā

Starptautiskajā sieviešu dienā - 8.martā, Maltas pagasta bibliotēkā notika muzikāls pasākums “Maltas sievietes ceļā uz Dziesmusvētkiem”.

Pavasara svētku ietvaros uz to pulcējās Maltas pagasta sieviešu kora “ Madariņa” dalībnieces un pasākuma ciemiņi.

Gatavojoties XXVI Dziesmu un XVI  deju svētkiem, kas notiks šogad Rīgā no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, kora dalībnieces sniedza nelielu koncertu no svētku repertuāra. Diriģentes Kristīnes Zeltiņas vadībā izskanēja dziesmas: “ Latgalē”, “ Jumja dziesma”, “ Es pārsviedu zelta zirni”, “ Es meitiņa kā rozīte”, “ Stāvēju dziedāju”, “ Nāru dziesma”. Skanēja labi, arī pašas koristes bija saposušās atbilstoši koncertam un svētkiem, atliek tikai novēlēt panākumus koru skatē un veiksmīgu piedalīšanos lielajos dziedāšanas svētkos Mežaparka Lielajā estrādē.

Pasākuma turpinājumā pie kafijas galda ar Mariju Dubicku risinājām sievišķīgas sarunas saistībā ar dzīves filozofiju. Jautājām un atbildējām uz dažādiem jautājumiem par dzīvi, mērķiem un sapņiem, ar kādiem sievietei nākas saskarties ikdienā, attiecībās un visa mūža garumā.

Lai pasākums būtu daudzveidīgāks, piedalījāmies svētku radošajā darbnīcā. Veidojām skaistus pavasara ziedus. To vadīja Vita Kāpostiņa-Tuče un Dagne Tuče.

Vakara pārsteigumā visas sievietes saņēma ziedus un apsveikuma vārdus no noslēpumainā viesa, kura lomā šoreiz iejutās mūsu novadnieks Andris Kiščenko. Bijām priecīgas un patīkami pārsteigtas.

Pasākums bija izdevies, muzikāls, radošs un interesantām sarunām piepildīts.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

Elvīras Pinkas foto