LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 17 Oktobris 2017 11:24

Jautājumu un mīklu pēcpusdiena bibliotēkā

Laikā, kad mūs priecē zelta rudens, Maltas pagasta bibliotēkā rīkojām mīklu un jautājumu pēcpusdienas „Rudu, rudu rudenīti, rudu lapu putenīti!”. Pasākumos piedalījās Maltas vidusskolas 2.b klase ar skolotāju Ludmilu Maslobojevu un 4.b klase ar skolotāju Nadeždu Tarakanovu. Dalībniekus sagaidīja un pasākumus vadīja pati rudens māte, kas bija krāšņa kā rudens lapa.

Pasākumu dalībnieki piedalījās viktorīnās, spēlēja jautājumu un uzdevumu spēles, uzdeva un minēja mīklas, klausījās pasaku.

Rudens viktorīnā atbildot uz jautājumiem uzzinājām, kāds dzīvnieks lasa ābolus ar muguru, kādu koku lapas rudenī sārtojas, kādiem dzīvniekiem rudenī rodas bērni.

Spēlējām spēli „Kas aug dārzā?” Atbildot uz āķīģiem jautājumiem, bērni sauca un minēja, kādi dārzeņi aug dārzā un uzzināja, kas dārzā nemaz nav iederīgs.

Pasākumu gaitā minējām rudens mīklas. Katram dalībniekam bija jāuzdod sava mīkla, kura bija uz krāšņas rudens lapas. Bērni minēja, kas bez krāsām un otām nokrāso lapas, kas pa vasaru izaug un rudenī nokrīt un daudz citas aizraujošas mīklas.

Vēl spēlējām uzmanības spēli, klausījāmies pasaku par ķirbīti.

Piedaloties aktivitātēs, bērniem bija nepieciešama uzmanība un zināšanas, kas veicināja labāk iejusties un iepazīt rudeni. Mums bija prieks par interesantajiem uzdevumiem.

Paldies pasākuma dalībniekiem par bibliotēkas apmeklējumu un piedalīšanos pasākumā.

Maltas pagasta bibliotekāre, Elvīra Pinka

Autores foto